Rachel Weisz glumit će hollywoodsku divu Elizabeth Taylor

Rachel Weisz glumiti će Elizabeth Taylor u filmu “A Special Relationship” u kojem će se opisati njezin put od slavne glumice do aktivistice. Priča filma bazirati će se na prijateljstvu Elizabeth Taylor sa svojim osobnim asistentom Rogerom Wallom. Scenarij piše Simon Beaufoy, osvajač Oscara za film „Milijunaš s ulice“, dok će film režirati dvije žene koje se potpisuju kao Bert&Bertie.

Elizabeth Taylor preminula je 2011. u 79. godini, a tijekom svoje karijere pet je puta bila nominirana za Oscara, od čega ga je dva puta i osvojila, za uloge u filmovima  „Butterfield 8“ 1960. i “Tko se boji Virginije Woolf?“ 1966. godine. Poznata po glamuroznom lifestyleu i brojnim brakovima bila je jedna od najslavnijih osoba koja je u osamdesetima krenula u borbu protiv AIDS-a.  U to vrijeme angažirala je Walla, homoseksualca koji je odrastao u siromaštvu i u homofobnom okruženju na jugu Amerike, što ju je potaknulo na aktivistički angažman oko AIDS-a.

Rachel Weisz osvojila je Oscara za sporednu ulogu u filmu „Brižni vrtlar“ 2005. godine dok je početkom ove godine bila nominirana u istoj kategoriji za ulogu u filmu “Miljenica“.

Komentiraj