R.E.M. Svi članovi benda nakon 30 godina okupili se prvi put u zajedničkom intervjuu

Autor:

Michael Stipe/REM, 1991 PUBLICATIONxNOTxINxUSA Copyright: xPHOTOlink/MediaPunchx

PHOTOlink/MediaPunch

Američka grupa R.E.M. bit će primljena u Kuću slavnih tekstopisaca u četvrtka, 13. lipnja i povodom te časti četvorica članova benda nedavno su sudjelovala u svom prvom zajedničkom intervjuu u gotovo 30 godina u emisiji ”CBS Mornings”. Dijelovi razgovora bit će emitirani 13. lipnja i 14. lipnja.
Isječak intervjua dopisnika CBS-a Anthonyja Masona s frontmenom Michaelom Stipeom, gitaristom Peterom Buckom, basistom Mikeom Millsom i bubnjarom Billom Berryjem objavljen je na Instagram stranici emisije ”CBS Mornings”. Mason je upitao glazbenike što misle o njihovu ulasku u Kuću slavnih tekstopisaca.
“Živjeli smo ili umrli na snazi naših pjesama. Dakle, to je velika čast”, rekao je Buck. Mills je dodao: “To je bio naš najteži posao i na tome smo najviše radili od samog početka.”
“Morali smo to učiniti. Morali smo početi vrlo rano da bismo zaradili za život i morali smo pisati pjesme što smo brže mogli”, rekao je Berry.
Mason je također pitao članove benda jesu li ikada razmišljali o “impresivnom” opusu koji su stvorili.
“Tako je narcisoidno razmišljanje, a mislim da nitko od nas nije toliko samoljubiv”, rekao je Mills.
Pjevač Stipe se nasmijao i rekao: “OK, jesam.” “Ponekad na YouTubeu pogledam neki naš nastup i pomislim: ‘Vau, ne mogu vjerovati da smo to postigli’. Imali smo nekoliko jako dobrih trenutaka u karijeri.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CBS Mornings (@cbsmornings)

Dodjela nagrada za Kuću slavnih tekstopisaca održat će se u hotelu Marriott Marquis u New Yorku. Ostali ovogodišnji dobitnici su Donald Fagen iz Steely Dana, pokojni Walter Becker, Timbaland, country tekstopisac Hillary Lindsey, pop skladatelji Dean Pitchford i pokojna Cindy Walker.
Bend R.E.M. osnovan je u gradu Athensu, u američkoj državi Georgiji 1980. i postao je jedan od najutjecajnijih i najpopularnijih alternativnih rock izvođača na svijetu. Grupa je uvijek dijelila autorske zasluge za sve svoje pjesme. R.E.M. bio je kvartet do 1997., kada se Berry povukao iz grupe. Kao trio bend je nastavio karijeru s glazbenicima koji su gostovali na turnejama i u studiju. Grupa je primljena u Kuću slavnih Rock & Rolla 2007., a članovi su se sporazumno razišli 2011.


UVJETI PRENOŠENJA ČLANAKA: Svi članci objavljeni u izdanjima Nacional News Corporationa njegovo su vlasništvo. Nacional News Corporation dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka iz svojih izdanja u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka isključivo kao kratku vijest od najviše deset redaka (300 znakova) uz obavezno navođenje izvora. Nacional News Corporation tužit će prekršitelje pred sudom u Zagrebu.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.