Quentin Tarantino kriv je za naslov novog filma Anye Taylor-Joy

„Posljednja noć u Sohou“ (Last Night in Soho) prvi je film mlade glumice Anye Taylor-Joy nakon njenog ogromnog uspjeha s ulogom u seriji „Damin gambit“. Film će se u hrvatskim kinima početi prikazivati 4. studenoga a redatelj Edgar Wright otkrio je u razgovoru za magazin Total Film kako je došlo do toga da film nosi upravo ovaj naslov. Zaslužan za to je nitko drugi do Quentin Tarantino.

Wright je objasnio da mu je Tarantino predstavio pjesmu “Last Night in Soho” koja je nastala 1968. godine i koju je izvela grupa po imenu „Dave Dee, Dozy, Beaky, Mick & Tich“. Ona se pojavila u Tarantinovom filmu „Otporan na smrt“ (Death Proof) iz 2007. godine. Prema Wrightu, Tarantino mu je rekao kako se radi o najboljem naslovu pjesme za film koji nikada nije snimljen.

Kako se dobar dio radnje Wrightovog filma odvija u šezdesetim godinama prošlog stoljeća tako mu se naslov„Posljednja noć u Sohou“ činio neizbježnim. Isprva, Wright je namjeravao nasloviti film „Red Light Area“ ali mu je taj naslov bio previše sličan filmu „Red Lights“ sa Cillianom Murphyjem.

“Quentin je bio duboko u snimanju filma ‘Bilo jednom u Hollywoodu’ tako da nije bilo vremena da mu kažem. A onda se ta informacija pojavila u filmskim magazinima. Rekao sam mu ‘Hej, jesi li čuo za ime mog filma?’. Rekao je ‘Da, čitao sam’. Rekao sam mu ‘Ljutiš li se na mene?’. On je na to rekao ‘Znaš što? Samo ti možeš snimiti takav film’. Rekao sam mu da ću mu zahvaliti na odjavnoj špici filma jer mi je rekao za naziv pjesme. Na to je rekao ‘U redu, ali moram priznati jednu netočnost. Ono što sam rekao nije točno, to su riječi redateljice Allison Anders. Dakle, ako mene spomeneš na odjavnoj špici onda moraš i nju“. I tako se među ljudima kojima zahvaljujem na odjavnoj špici filma prvo pojavlje ime Allison Anders a posljednje je Quentina Tarantina“, ispričao je Wright.

Nakon što je ovaj intervju objavljen Wright je na Tweeteru objavio kako je javio Allison Anders da je utjecala na njega nakon čega mu je ona poslala singlicu s pjesmom  „Last Night in Soho” u znak zahvalnosti.

Komentiraj