QUEER ZAGREB “Napad je rezultat opasne relativizacije morala”

Sanjin Strukic/PIXSELL

Udruga Queer Zagreb u ponedjeljak je osudila bacanje suzavca na noćni klub SuperSuper u Zagrebu, te podsjetila kkao je ovaj napad ‘tek jedan u nizu sličnih napada na čitavo društvo prihvaćanja koje umišljamo da njegujemo i razvijamo’.

“Ruka koja je bacila suzavac nije sama, njeni najbliži kumpanji i najodaniji saveznici su nemar prema vrijednostima otvorenog društva i poštovanju znanju, slobodarskim načelima i integritetu svih građana RH. Opća relativizacija morala s kojom smo suočeni, a koja ulazi u sfere relativiziranja same ideje poštenja, političke odgovornosti, društvenog angažmana te osobnih sloboda zametak je iz kojeg se izrodio trzaj bacanja suzavca na LGBTIQ zabavu preksinoć. Relativizacija s kojom se borimo opasnija je od tog već bačenog suzavca, jer ne znamo koliko se sličnih trzaja njome u ovom trenu hrani”, poručuju.

“U proteklih petnaest godina LGBTIQ pokreta smo se pomakli s mjesta i ne pristajemo da nas se vraća na početak, na suzavce i napade i šutnju i nevidljivost. To više nije naša stvarnost u 2017. godini i svaki trzaj svake ruke ne znači ništa više od toga – promašeni trzaji ruku koje zamahuju protiv svega što smatraju da ispada izvan uskih okvira njima prihvatljivog. Hrvatskoj u koju vjerujemo je upravo to – neprihvatljivo”, zaključuju.

Komentiraj