Facebook/Queer Zagreb/Nik Titanik

Queer Zagreb i News Bar u subotu organiziraju svoj ‘Hod za život’

U subotu, 20. svibnja, na uglu Mesničke ulice i Ilice u Zagrebu održat će se ‘Hod za život – povodom 15. godišnjice homo kulture u Hrvatskoj’ u organizaciji Queer Zagreba i News Bara.

U najavi događaja na Facebook stranici Queer Zagreba ističe se kako je riječ o participaivnoj predstavi po uzoru na slične neo-konzervativne politizirane inicijative u svijetu.

“Queer Zagreb ide uvijek korak dalje – ovaj put “Hodom za život”. Inovativno kazalište više nikad neće biti isto. Dok umjetničke organizacije u svijetu ponosno organiziraju edukativne predstave za bebe, od opera do mjuzikla, i tako plivaju u posve novim umjetničkim vodama, domaća umjetnica Željka Markić uronila je dublje, ni manje ni više nego u plodnu vodicu. Post-dramski teatar ima svoje novo poglavlje: avant-naissance.

“Hod za život” participativna je predstava u kojoj mogu sudjelovati svi koji mogu hodati, stupati ili gaziti po tuđim pravima. Skrojena po uzoru na slične neo-konzervativne politizirane inicijative u svijetu, “Hod za život” društvena je igra koja kroči dobro utabanim drumovima metodama izvrtanja činjenica. Živimo u vremenu alternativnih činjenica, ako već ne alternativnih obitelji, i vrijeme je da umjetnička scena uhvati korak s vremenom i prohoda za život i prije života. Queer Zagreb radosno najavljuje da ovogodišnji program, uz Vlastu Delimar i Le Zbor, kao domaću predstavnicu u svom obljetničkom programu može ugostiti i Željku Markić i njezine hodače po živcima. Publika može očekivati labavu dramaturgiju i amatersku glumu, ali bez obzira na to umjetnički dojam će biti božanstven. Ovim masovnim uličnim teatrom ostvaren je san najvećih inovatora teatra, od Artauda preko Brechta, Ionesca i Grotowskog pa sve do Boba Wilsona: predstava je preskočila rampu, izašla iz kazališta i kreće se ulicama grada.

Dođite na predstavu u kojoj narodne mase sudjeluju u teatru apsurda i okrutnosti i ne propustite ovu umjetničku družinu koja suvereno vlada i komedijom i tragedijom.
Više informacija očekujte uskoro”, stoji u najavi.

[NEWS FLASH ] Queer Zagreb i News Bar predstavljaju: Hod za život – povodom 15. godišnjice homo kulture u Hrvatskoj /…

Posted by Queer Zagreb Udruga on Wednesday, May 17, 2017

Komentiraj