Ivo Cagalj/PIXSELL

PUTNICIMA SREDNJI PRST: Kapetan trajekta nije htio pristati na Zlarin

“Mama mi se trebala ukrcati u 11.30 sati na trajektnu liniju Šibenik-Zlarin-Kaprije-Žirje. Kapetan je odjednom odlučio da će voziti za Kaprije, ali na Zlarin ne. Putnici nisu htjeli napustiti brod, pa su ih počeli gurati da se miču ča. Bilo je dosta starijih ljudi, iznerviranih, ostavljenih da čekaju”, priča jedna Šibenčanka za šibenik.in o incidentu koji se jučer dogodio.

Emir Berbić, šef poslovnice Jadrolinije u Šibeniku, kaže da zbog vjetra trajekt nije mogao pristati na Zlarin i Žirje, a da su vozači teretnih vozila unaprijed obaviješteni o prekidu odnosno izmjeni rute.

“Sljedeća pruga normalno vozi u 13,30 sati. Međutim, razlika je hoćete li se vratiti kući u podne ili u dva sata. Nedopustivo je više to što se događa, i onda kažu da se ljudi trebaju vraćati na otoke. Pa kako?”, pita se Šibenčanka.

Putnici su, kaže, kupili karte, a tvrtke i privatnici koji se žele ukrcati na trajekt s teretnim vozilima, moraju za to dobiti dozvolu Mjesnog odbora Zlarin i Jadrolinije.

“Kapetan je čak pokazao srednji prst putnicima nakon što se trajekt odvezao. Sramotno, bez riječi sam. Čak je i Lara, koja je manji brod, vozila jučer i prekjučer po jakoj buri, a oni tvrde da vrijeme danas nije pogodno za trajekt. Odluku su donijeli u pet minuta na svoju ruku, a zamislite kako je onima koji prevoze teret s kamionima”, tvrdi Šibenčanka.

Predsjednik Mjesnog odbora Zlarin, Vladimir Buneta, upoznat je s problemom koji se nije pojavio samo jučer.

“Navodno trajekt nije pristao radi bure, a mislim da nema toliko jake bure u Zlarinu da brod ne može pristati. Na tom trajektu je bilo 90 posto kamiona za Zlarin, a on je mirno otplovio dalje prema Kapriju. Ako takav trajekt ne može pristati, neka Jadrolinija pošalje novi brod, jer ovakva bura puše barem 60 dana u godini”, govori Buneta.

Komentiraj