Ruski predsjednik Vladimir Putin u utorak je odbacio tvrdnje da su snage vlade sirijskog predsjednika Bašara al-Asada koristile kemijsko oružje u napadu u kojem su u travnju u pokrajini Idlib ubijeni deseci ljudi.

“Po našim informacijama nema dokaza da je Asad koristio kemijsko oružje. Uvjereni smo da to nije učinio”, rekao je Putin u razgovoru za francuski dnevni list Le Figaro.

Putin je tu izjavu dao nakon što je francuski predsjednik Emmanuel Macron, čije su obavještajne optužile Asada za napad u Idlibu, rekao da je korištenje kemijskog oružja u Siriji za Pariz granica nakon koje će doći do odmazde.

Putin je rekao da je ponudio dogovoriti inspekcije mjesta napada ali da su to sve druge velike sile odbile. On je rekao da je cilj optužbi bio diskreditirati Aasda i staviti ga pod pritisak.

To je bio način da se “međunarodnoj zajednici objasni zašto je bilo nužno nastaviti s mjerama pritiska na Asada, uključujući i vojnim”, rekao je Putin.

Komentiraj

FOTO:EPA/STRINGER
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.