Pixabay

PUTIN: “Rusija spriječila rad više od 400 stranih špijuna”

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je u ponedjeljak da je spriječen rad više od 400 stranih špijuna na teritoriju Ruske Federacije te je pozvao unutrašnju službu sigurnosti FSB da i dalje spriječava strane sile da se domognu političkih, ekonomskih i vojnih informacija.

“U posljednjih nekoliko godina, kao što svi vrlo dobro znate, došlo je do porasta aktivnosti stranih obavještajnih službi”, rekao je Putin, obraćajući se osoblju FSB-a u Moskvi

“Oni marljivo rade na Rusiji, koristeći najmodernije metode i tehnike špijunaže. Samo prošle godine, spriječen je rad više od 72 karijerna obavještajna časnika i 397 agenata stranih špijunskih službi”, rekao je.

Ranije u ponedjeljak zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Sergej Rjabkov rekao je da Moskva ima dokaze da se SAD pokušavaju miješati u predsjedničke izbore u Rusiji, ali nije rekao koji su to dokazi.

Putin je govorio i o potrebi jačanja ruske kibernetičke obrane i jačanju sigurnosti tajnih komunikacijskih sustava koje koriste ruski dužnosnici.

Komentiraj