Ruski predsjednik Vladimir Putin u petak je poručio kako je Rusija ‘jača od bilo kojeg potencijalnog agresora’ jer je modernizirala svoje nuklearne rakete i druga oružja, prenose agencije.

Dodao je kako je povlačenje SAD iz sporazuma iz Anti-Ballistic Missile (ABM) 2001. godine stvorila uvjete za novu nuklearnu utrku. Taj je ugovor potpisan 1972.
Na te je izjave reagirao je i novoizabrani američki predsjednik Donald Trump, koji je na Twitteru objavio da SAD također mora proširiti svoje nuklearne mogućnosti. Sjedinjene Države imaju 7100, a Rusija 7300 nuklearnih bojnih glava.

Na tradicionalnoj godišnjoj konferenciji za novinare Putin je rekao kako nije tajna da su naporno radili na modernizaciji i poboljšanju raketa. Komentirajući optužbe iz SAD-a da da su ruski hakeri pomogli Donaldu Trumpu da dobije predsjedničke izbore, Putin je rekao: “Odgovornost za sve svoje neuspjehe ured predsjednika u odlasku i vodstvo Demokratske stranke pokušavaju svaliti na vanjske faktore. Znamo da demokrati nisu izgubili samo predsjedničke izbore, nego i izbore za Senat i kongres. Zar smo i na to mi utjecali. Je li i to moje djelo?”.

Komentiraj