Putin pozvao Ruse na jedinstvo, Trump čestitao Novu Godinu neprijateljima

EPA/YURI KOCHETKOV

Ruski predsjednik Vladimir Putin u subotu je u novogodišnjoj čestitki upućenoj sugrađanima kazao da je 2016. bila teška godina, pozvavši ih da unatoč svemu zadrže vjeru u svoju zemlju i da ostanu ujedinjeni, a novoizabrani američki predsjednik Donald Trump čestitku je Amerikancima poslao putem svoje omiljene društvene mreže Twittera, obrativši se i “brojnim neprijateljima” koje nije imenovao.

“Sretna Nova godina svima, čak i mojim brojnim neprijateljima, kao i onima koji su bili protiv mene i koji su hametice izgubili tako da više ne znaju što im je činiti. Volim vas!”, tweetao je budući američki predsjednik.

Tri tjedna do inauguracije i nakon vrlo žestoke i neizvjesne predsjedničke kampanje, republikanac Trump priprema se preuzeti uzde podijeljene zemlje.

Putin je u svojoj novogodišnjoj čestitki, koja se u Moskvi emitira u ponoć, no zbog vremenske je razlike već emitirana na Dalekom istoku, proteklu godinu ocijenio “teškom”.

“No te su nam teškoće omogućile da se ponovno zbližimo”, kazao je u čestitki ruski predsjednik.

“Prije svega, moramo vjerovati u sebe, u svoje mogućnosti, u svoju zemlju. Uspješno radimo i puno postižemo”, nastavio je, pozdravivši osobito one koji se nalaze daleko od svojih domova, poput ruskih vojnika u Siriji.

“Imamo ogromnu, jedinstvenu, veličanstvenu zemlju”, istaknuo je Putin, izrazivši nadu da će nova godina Rusima donijeti “mir, stabilnost i blagostanje”.

Godina 2016. Rusiji je donijela veliki povratak na međunarodnu scenu, osobito nakon što je požnjela uspjeh u Siriji gdje je na snagu stupio prekid vatre, a očekuju se i mirovni pregovori uz pomoć Turske nakon žestoke vojne kampanje.

Komentiraj