PUTIN PORUČIO SVOJOJ VOJSCI Poduzmite ekstremne korake protiv bilo koje prijetnje našoj vojsci u Siriji

EPA/SERGEI ILNITSKY

Ruski predsjednik Vladimir Putin naredio je ruskoj vojsci da poduzme ‘ekstremno čvrste’ korake protiv bilo kojih prijetnji njihovoj vojsci u Siriji, javljaju u petak svjetske agencije.

Putin je vojnim dužnosnicima rekao kako ‘teroristi’ u Siriji predstavljaju direktnu prijetnju Rusiji. Dodao je i kako su ruske vojne baze u zemlji dobile ‘pojačanje’ u vidu novih zračnih jedinica i obrambene opreme.

Svojim je obrambenim dužnosnicima Putin rekao kako takve mete moraju biti ‘uništene istog trena’. Putin nije imenovao te prijetnje, ali odnosi između Rusije i Turske narušeni su zbog rušenja ruskog zrakoplova iznad Sirije. Turska je rekla kako je ruski vojni avion upao u njihov zračni prostor, ali Moskva inzistira kako avion nije prešao granicu i kako im turske snage nisu dale nikakvo upozorenje prije rušenja aviona.

Rusija je sa zračnim napadima u Siriji započela u rujnu, navodeći kako su to učinili na zahtjev sirijskog predsjednika Bashara al-Assada. Demantirali su tvrdnje međunarodne koalicije predvođene SAD-om da u Siriji više bombardiraju protivnike režima sirijskog predsjednika nego militante Islamske države.

Komentiraj