Rusija podržava namjeru novoizabranog američkog predsjednika Donalda Trumpa da poboljša odnose između Moskve i Washingtona, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin u intervjuu koji su u utorak objavili japanski mediji.

“Novoizabrani američki predsjednik javno zagovara normalizacjiu rusko-američkih odnosa i mi ne možemo to ne podržati”, rekao je Putin, a prenosi ruska novinska agencija TASS.

“Mi razumijemo da to neće biti lako, uzevši u obzir razinu na koju su pali rusko-američki odnosi, ali smo spremni napraviti svoj dio”, istaknuo je.

Međutim, rekao je da treba vidjeti kako će se razvijati Trumpova ideja, odnosno njegovo obećanje da će ponovno Ameriku učiniti velikom, i izrazio je nadu da to “neće ometati razvoj suradnje”.

Ruski predsjednik također je kazao da je spreman sastati se s Trumpom bilo kada, ali kako smatra da je bolje da novoizabrani američki predsjednik prvo preuzme dužnost i sastavi svoju adminsitraciju.

“Spremni smo sastati se bilo kada, to nije problem, ali smatram da trebamo biti strpljivi i pričekati da se završi složeni proces sastavljanja nove administracije”, izjavio je Putin.

Komentiraj