Putin: Panamski dokumenti provokacija, Obama nije naučio lekciju iz Iraka

Autor:

epa05215981 Russian President Vladimir Putin speaks during a ceremony of presentation of the Aerospace Forces banner at the St Alexander Hall in the Kremlin in Moscow, Russia, 17 March 2016. Putin highly appreciated the activities of the Russian Air Force in Syria.  EPA/ALEXEY NIKOLSKY / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je u četvrtak da je objava tzv. Panamskih dokumenata u medijima “provokacija” i da je njemački list koji ih je prvi objavio dužan američkoj banci Goldman Sachs.

Putin je odgovarajući na telefonska pitanja građana rekao da američki dužnosnici stoje iza objave podataka o skrivanju novca u poreznim oazama i da im je cilj bio diskreditirati pojedince.

Ocijenio je također da američki predsjednik Barack Obama nije izvukao pouku iz Iraka kada je intervenirao u sukob u Libiji.

Ruski predsjednik je istaknuo da je još rano za odluku hoće li tražiti novi mandat na izborima 2018.

“Sada nije vrijeme da razmišljamo što ćemo i kako raditi u budućnosti”, rekao je Putin na tom godišnjem događaju. “Morali bi razmišljati o tome kako danas opravdati povjerenje ljudi, kako ostvariti postavljene ciljeve i ispuniti dana obećanja”, istaknuo je.

“Donijet ćemo potrebne odluke ovisno o razvoju događaja”, dodao je.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)