Čelnici Rusije, Njemačke i Francuske dogovorili su se u telefonskom razgovoru u utorak da će ubrzati razmjenu podataka u svrhu borbe protiv terorizma, priopćio je Kremlj.

“Sve strane su istaknule važnost pojačane saradnje u borbi protiv terorizma, koji se događa u sve tri zemlje i dogovorili su se da će poboljšati razmjenu informacija”, navodi se u priopćenju.

Ruski predsjednik Vladimir Putin, njemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsjednik Francois Hollande razgovarali su dan nakon smrtonosnog bombaškog napada na podzemnu željeznicu u središtu drugog po veličini ruskog grada Sankt Peterburga u kojemu je ubijeno 14, a ranjeno 50 ljudi.

Kremlj navodi u priopćenju da su čelnici također razmotrili stanje u Ukrajini i uskrsno primirje proglašeno 1. travnja.

Izvor u njemačkoj vladi rekao je da je Merkel pozvala Putina da iskoristi svoj utjecaj na separatiste kako bi se to primirje održalo.

Kremlj dodaje da su se Putin, Merkel i Hollande dogovorili da će nastaviti kontaktirati vezano za Ukrajinu.

Komentiraj

FOTO:EPA/ALEXEY NIKOLSKY
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.