Putin i Trump sastat će se kratko u Parizu

Sputnik/Mikhail Klimentyev

Ruski predsjednik Vladimir Putin sastat će se kratko s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom na marginama obilježavanja stogodišnjice završetka Prvog svjetskog rata u Parizu, priopćili su u utorak iz Kremlja, a američki dužnosnici potvrdili su tu mogućnost.

Oba će lidera sudjelovati na komemoraciji stogodišnjice završetka Prvog svjetskog rata u nedjelju u Parizu, a tijekom svog susreta dotaknut će pitanje mogućeg kasnijeg bilateralnog susreta, objasnio je glasnogovornik Kremlja Dimitrij Peskov.

Iz Washingtona su američki dužnosnici rekli kako će Trump održati kratki sastanak s Putinom te kako će se pravi sastanak održati koncem mjeseca u Argentini u sklopu sastanka na vrhu skupine G20.

Trump je u ponedjeljak kazao kako nije siguran hoće li se sastajati s Putinom u Parizu. “Nisam siguran hoćemo li imati sastanak u Parizu. Vjerojatno ne.”, izjavio je tada.

Putin i Trump nisu se sastali uživo od bilateralnog susreta u srpnju u Helsinkiju, nakon kojeg je američki predsjednik prozivan za dodvoravanje Kremlju.

John Bolton, Trumpov savjetnik za nacionalnu sigurnost, rekao je prošlog mjeseca kako će susret u Parizu biti kratak i općenit te kako će na njemu dva lidera razgovarati o tome hoće li Putin prihvatiti američki poziv za posjet Washingtonu.

Prošlog je tjedna dužnosnik Kremlja rekao kako će se Putin i Trump susresti na dužem sastanku na marginama samita G20 u Argentini, koji će se održavati između 30. studenog i 1. prosinca.

Komentiraj