Njemačka kancelarka Angela Merkel zatražila je u četvrtak od ruskog predsjednika Vladimira Putina da stabilizira krhko primirje u Ukrajini i učini sve što može kako bi poboljšao “katastrofalnu humanitarnu situaciju” u Siriji, rekao je glasnogovornik njemačke vlade.

“Kancelarka je izrazila veliku zabrinutost zbog situacije u Siriji i pozvala predsjednika Putina da učini sve što je moguće da poboljša uvjete za civilno stanovništvo”, rekao je, govoreći o njihovu telefonskom razgovoru.

Kremlj je ranije objavio da su Merkel i Putin istaknuli potrebu “pune provedbe mirovnih sporazuma iz Minska” te dogovorili vremenski okvir za buduće kontakte u sklopu tzv. normandijskog formata, koji okuplja čelnike Ukrajine, Rusije, Njemačke i Fra

Komentiraj

FOTO:fah
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.