epa05467206 Turkish President Recep Tayyip Erdogan (L) and Russian President Vladimir Putin meet in the Konstantinovsky Palace in Strelna, outside St. Petersburg, Russia, 09 August 2016. The two leaders were meeting in what was reported as an attempt to resurrect bilateral relations. Erdogan's meeting with Putin marked his first visit to Russia since diplomatic ties between the two countries broke down following the downing of a Russian fighter jet by Turkey on the Syrian border in November 2015. EPA/ANATOLY MALTSEV

Kremlj je priopćio u ponedjeljak da će čelnici Rusije, Irana i Turske održati u petak razgovore u Iranu o okončanju sukoba u Siriji.

U priopćenju se potvrđuje datum održavanja 7. rujna koji su ranije objavili turski mediji i navodi se da će ruski predsjednik Vladimir Putin otputovati u “radni posjet Iranu” na razgovore o Siriji.

Putin, turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan i iranski Hasan Rohani razmotrit će “daljnje zajedničke napore kako bi se osigurala dugoročna normalizacija stanja u Siriji”.

Putin također planira održati bilateralne susrete s turskim i iranskim čelnikom, dodaje se u priopćenju.

Komentiraj