SPUTNIK/REUTERS/PIXSELL

Putin čestitao Dodiku 60. rođendan

Predsjedatelj i srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik u utorak je proslavio 60. rođendan a mediji koji su mu bliski objavili su kako su mu čestitali i predsjednik Rusije Vladimir Putin ali i vođa zloglasne ruske motorističke skupine “Noćni vukovi” Aleksandar Zaldostanov kojemu je zabranjen ulazak u BiH jer je proglašen prijetnjom za nacionalnu sigurnost.

Oslovljavajući ga “dragi Milorade” Zaldostanov je Dodika titulirao kao neku vrstu vođe svih Srba očevidno zaboravivši kako je riječ o političaru iz BiH.

Zaldostanov koji slovi kao osoba bliska Putinovoj vlasti i čiji motoristi diljem Europe služe kao pronositelji proruske politike napisao je kako Dodika vidi kao “nadu majke Srbije za ponovno rođenje” časteći ga superlativima i izrazima neskrivenog divljenja.

“Vi ste jedini od svih balkanskih i europskih političara koji se istinski, ne riječima, bori za svoju budućnost i na koga cijela Srbija gleda s nadom! Vi jedini stojite na putu podmuklim planovima naših zajedničkih neprijatelja koji uz pomoć izdajnika žele da Republiku Srpsku pretvore u nemoćnu koloniju pod vanjskim antisrpskim protektoratom i prijevarom se privlače u NATO”, sadržina je poruke Zaldostanova Dodiku.

Za razliku od Zalsostanova Putin je bio znatno suzdržaniji i u čestitici Dodiku nije spominjao ni RS niti Srbiju.

“Cijenimo vaše napore za poboljšanje prijateljskih odnosa između naših zemalja. Vjerujem da će se ti odnosi i u predstojećem razdoblju plodno razvijati na dobrobit naroda Ruske Federacije i BiH”, Putinova je poruka Dodiku.

Čestitka Dodiku stigla je i iz Pekinga. Šef kineske države Xi Jinping u čestitici je napisao kako pridaje veliku važnost odnosima Kine i BiH te je spreman raditi na njihovom dodatnom jačanju.

Komentiraj