FaH

PUŠTENA U PRODAJU: Papa Franjo u prvoj knjizi odgovara na niz pitanja, naglasak na milosrđu

Zbirka razgovora pape Franje i talijanskog novinara Andree Torniellija s Papinim stajalištima o 40 tema, od milosrđa preko homoseksualnosti do globalizacije, puštena je u utorak u prodaju diljem svijeta.

Knjiga pod naslovom “Božje je ime Milosrđe”, prva ikada u kojoj se papa Franjo navodi kao autor, od danas je dostupna u 80 zemalja. U Hrvatskoj je knjigu objavio nakladnik Verbum. Temelji se na razgovorima vođenima 2015. u kojima Franjo daje iscrpne odgovore na niz pitanja koja mu postavlja Tornielli.

Tema kojoj se papa Franjo stalno vraća je nužnost milosrđa koje je, kako kaže, važno u borbi protiv “globalizacije nezaineresiranosti”.

Također se posvetio objašnjavanju siromaštva, trgovine ljudima, diskriminaciji i “bolestima društva” koje bi se moglo staviti pod nadzor kad bi ljudi iskazivali više sućuti jedan prema drugome.

Što uspješnijem predstavljanju knjige u utorak svojom je nazočnošću pomogao talijanski glumac Roberto Benigni, koji se proslavio ulogama u filmovima “Život je lijep” i “Noć na Zemlji”. On je knjigu ocijenio “prekrasnom” i istaknuo činjenicu da je se jako lako čita.

Papa je “tako pun milosrđa da bi ga se moglo prodavati na kile”, rekao je Benigni u nadahnutom govoru u kojem je silno hvalio papu Franju.

Puštanje knjige u prodaju vremenski je usklađeno s početkom Svete godine, Jubileja milosrđa koji je proglasio papa Franjo i u kojem se, tijekom nepune godine dana, od hodočasnika očekuje dolazak u Rim kako bi tražili oprost za svoje grijehe.

Komentiraj