PUŠNIK “Ohandza je i dalje igrač Hajduka i konkurira za sutrašnju utakmicu”

Goran Kovacic/PIXSELL

Trener Hajduka Marijan Pušnik u petak je najavio sutrašnju utakmicu protiv Lokomotive na Poljudu u 16. kolu Prve HNL. Pušnik kaže kako su u reprezentativnoj pauzi pokušali osvježiti igrače, napraviti nešto na planu kondicije, a ozlijeđene osposobiti, te se pokušali uigrati.

“Imali smo problem s ozljedama, dok je samo Kalinić bio s reprezentacijom, odigrali smo i neke prijateljske utakmice. Normalno, treneri se vole takmičiti, uvijek je bolje igrati Kup i prvenstvo nego prijateljske utakmice. To je smisao nogometa. Jasno da sam se zaželio igre za bodove”, rekao je slovenski trener na konferenciji za novinare.

Prokomentirao je i odlazak Lokomotivinog trenera Tomislava Ivkovića u Saudijsku Arabiju. “Promjene na klupi uvijek mogu djelovati u dva smjera. Lokomotiva nije igrala loše, iako nemaju puno bodova. Imaju dobro selekcionirane mlade igrače, brzi su, treba paziti na protunapade. Treba ući s punom ozbiljnošću u utakmicu i dati sve od sebe za pobjedu”, rekao je.

Do zimske stanke ostalo je još pet kola. “Nema nikakve dvojbe, treba igrati na pobjedu i čekati kiks Osijeka i Dinama”, rekao je Pušnik dodajući kako Hajduk u svakoj utakmici ide na pobjedu i s tim se pritiskom trebaju nositi. “onekad se to okrene, ali u svakoj domaćoj utakmicu očekujem pobjedu, ali ćemo sigurno i u Koprivnicu i u Osijek ići pobijediti. Sa 13 bodova u posljednjih pet kola bih bio vrlo zadovoljan”, poručio je.

Za kraj je komentirao i slučaj Francka Ohandze, s kojim Hajduk pregovara oko potpisivanja novog ugovora. “Jučer je bio na treningu, dobro raspoložen, on je igrač Hajduka i sutra će biti među 18. Mario Branco je otišao u Zagreb, a s predsjednikom nisam pričao. Tako da ne znam ništa o tome”, zaključio je Pušnik.

Komentiraj