PUSIĆ: “Pupovac je jedan od političara koji doprinose boljoj Hrvatskoj”

Bivša ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić u srijedu je kazala da je predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac jedan od političara koji doprinose boljoj Hrvatskoj.

“Moram reći da nisam doživjela ni ono kao neki napad na Hrvatsku. Nisam ni ovo doživjela kao ispriku nego kao dodatno objašnjenje. Nakon svih tih incidenata koji su svi bazirani na etničkoj podlozi, on je rekao nešto što je apsolutno šokiralo hrvatsku javnosti i mislim da je to dobro”, komentirala je za N1 Pusić Pupovčevu konferenciju za novinare.

Kazala je kako pojedinaca koji izazivaju incidente na etničkoj bazi uvijek ima i u hrvatskom i u drugim društvima. “Takvi pojedinci gledaju poruku koja dolazi iz vrha države. Kad se radi o bilo kakvom incidentu vezano uz kritiku te vlasti, onda je odnos sasvim drukčiji. Vlast šalje na neki način poruku – prihvatljivo je napadati ljude jer su Srbi”, istaknula je i dodala da je Pupovac ‘jedan od političara koji doprinosi jednoj boljoj Hrvatskoj’.

“SDSS koliko god je politička stranka, zastupa jednu vrlo specifičnu grupaciju ljudi, a to je još uvijek jedna vrlo osjetljiva grupacija”, dodala je.

Pusić smatra kako će Pupovac ostati u vladajućoj koaliciji. “Pupovcu bi osobno bilo lakše i elegantnije da izađe i dičiti se tim potezom. Ali bi za ljude koji su glasali za njega postao potpuno beskoristan. Zamislite da su predstavnici manjina koje su ti ljudi izabrali u opoziciji, ne bi im mogli nikako pomoći”, zaključila je Pusić.

Komentiraj