Pusić: “Puhovski je na suprotnom polu od ništarija i nečasnih”

Dugogodišnji aktivist za ljudska prava i predsjednik Antifašističke lige Zoran Pusić komentirao je za Nacional napade predsjednika Republike na političarke i političare, javne dužnosnike, organizacije i analitičare, pa prenosimo njegovu izjavu.

“Predsjednik Zoran Milanović već desetak dana uveseljava, ali i zabrinjava hrvatsku javnost egzaltiranim reakcijama koje se svode, uglavnom, na argumente ‘ad hominem’ protiv svih onih koji iznesu bilo kakvu kritiku njegovog odlaska u Klub uhapšenog direktora Janafa, odnosno protiv onih koji iznesu bilo kakvu kritiku njegovih, predsjednikovih, egzaltiranih reakcija.

Pri tome predsjednik nije ni jednom govorio o meritumu tih kritika. Umjesto toga, kritičare svojih postupaka i izjava nazivao je ‘samodopadnim narikačama”, ženama koje su bile ‘nesposobne odvjetnice’ ili su ‘radile u banci na štetu štediša’. Glavni krimen pravobraniteljice za ravnopravnost spolova bilo je to što on, Zoran Milanović, ne zna njezino ime; članovi Gonga su zbog izrečene kritike postali ‘kruhoborci za tuđi kruh’, a Tomislav Tomasević usudio se kritizirati izjave predsjednika, a da ‘u Saboru ne nosi kravatu'”.

U ponedjeljak je predsjednik, izazvan komentarima što ih je Žarko Puhovski na RTL-u iznio na njegove reakcije, Puhovskog nazvao ‘ništarijom i jednom od najnečasnijih pojava na hrvatskoj javnoj sceni’. Kao argument predsjednik navodi činjenicu da je Puhovski prije 48 godina svjedočio u sudskom procesu studenskim vođama Maspoka.

Žarko Puhovski djeluje na političkoj sceni Jugoslavije i Hrvatske gotovo 60 godina. To djelovanje bilo je, bez obzira slagao se netko s njim ili ne, uglavnom ‘uz dlaku’ vlastima. Konačno, i na samom suđenju, na koje je sud pozvao četrnaest svjedoka, studenata koji su bili politički protivnici studentskih vođa Maspoka, svjedočenje Žarka Puhovskog bilo je takvo da je jedan od optuženih, Dražen Budiša, glasno komentirao: “Zašto on ne sjedi s nama kao optuženi?”.

Žarko Puhovski je nesumnjivo čovjek izražene osobnosti. Svojim stavovima, a koji puta i znanjem, iritirao je mnoge. Ali na hrvatskoj javnoj sceni on je na suprotnom dijelu spektra od nečasnih pojava i ništarija”, napisao je Zoran Pusić u reakciji na napade Zorana Milanovića.

Milanović se ovoga puta obrušio na Puhovskog, ali i uputio kritiku RTL televiziji

Komentiraj