Patrik Macek/PIXSELL

PUSIĆ O SKUPU HSP-A AS: “DORH treba poduzeti neke akcije, a mogli bi intervenirati i liječnici”

Predsjednica HNS-a vesna Pusić gostovala je u subotu u Dnevniku N1 televizije, gdje je komentirala današnji Opći sabor HSP-a AS, na kojem je Anto Kovačević, između ostalog, rekao kako je biološka supstanca hrvatskog čovjeka ugrožena. Također, poručio je Zoranu Milanoviću, Miloradu Pupovcu i Vesni Pusić da im jedino preostaje skočiti s mosta u Savu.

Kovačević je rekao i kako bi se trebali ponašati poput Židova, koji ‘cijene svoje vojnike i u stanju su sravniti čitav svijet’. Kritizirao je i izbacivanje Marka marulića iz lektire. “Umjesto njega se uvodi ona toljaga sa šeširom”, misleći na Antu Tomića. Predsjednik HSP-a AS Ivan Tepeš kasnije je rekao da se ograđuje od svega što su na skupu rekli ‘gosti’.

Pusić je za N1 rekla kako bi DORH sada trebao poduzeti neke akcije, dodavši da bi u ovom slučaju mogli intervenirati i liječnici. “Na svaki novinski natpis ili film, svi skaču u luft, a u ovom slučaju, DORH ima što raditi. Ovo je direktna prijetnja, nema to veze s politikom, takvi oriđinali su oriđinali dok ne postanu zločinci”, kazala je Pusić.

Istaknula je kako je ovo apsolutno bio poziv svim poremećenim osobama da poduzmu neku akciju, dodajući da je dodatna odgovornost na vladajućoj koaliciji. “HDZ smatram direktno odgovornim za držanje takve skupine u vlasti koja dozvoljava ovakvu vrstu govora”, poručila je.

“To se počelo upotrebljavati u javnom životu, i to ljudi koji su došli na najviša mjesta u državi, i takvih uvijek ima i bilo ih je, ali su bili negdje po kutovima kao što i spada, u svakoj zemlji ima ubojica, fašista, ekstremista, ali ne izlaze iz pukotine i na svjetlo dana jer ne dobivaju signal da je to možda prihvatljivo i da im se ništa neće dogoditi ako to rade, a to je nešto apsolutno nedopustivo, i ako se ovako dopušta na političkoj sceni, što se tek događa u malim mjestima ljudima koji su “pogrešnog izgleda ili spola””, dodaje Pusić.

Podsjetila je kako su ove stranke obećavale reforme, daljnji gospodarski oporavak te kako su došli na dobre temelje. “Ali, o tome se ne razgovara i ništa se ne mijenja, a jedine teme su kontroverzni likovi, i to marginalni likovi, i to ne središnji likovi tih stranaka pa da se to moglo očekivati”, rekla je Pusić o prvi potezima nove Vlade dodajući da je njihov jedini temelj ‘ekstremistički stavovi ili neki ridikulozni stavovi, luđački stavovi, kao recimo vezano uz turiste i slično’.

Komentiraj