FaH

Pusić i Šimić očekuju uvrštenje točke o samoraspuštanju Sabora

Saborska zastupnica HNS-a Vesna Pusić i šef Mostovog saborskog kluba Miroslav Šimić izjavili su u ponedjeljak kako očekuju da će u dnevni red današnje sjednice Hrvatskog sabora biti uvršten prijedlog o samoraspuštanju Sabora, koji je potpisao 91 zastupnik, nakon čega će Sabor biti raspušten.

“Očekujem da će to sada biti na dnevnom redu u 12 sati, da će se izglasati sada postojećom parlamentarnom većinom, jer je za to bilo nešto više od 90 potpisa”, rekla je Pusić novinarima uoči početka sjednice. Njihov je prijedlog, kaže, da odluka o raspuštanju Sabora stupi na snagu 15. srpnja, zato da bi se otvorila mogućnost da izbori budu u rujnu, a ne u jeku turističke sezone.

Upitana što bi zastupnici trebali raditi do 15. srpnja rekla je kako ne zna, do tada se može, primjerice, dati stanka. “Bilo što, to je formalno raspuštanje Sabora i ne znači da moraju sjediti zastupnici u sabornici nego da se prihvate komunikacije na terenu s građanima”. Nije htjela odgovoriti na pitanje je li bilo kakvih razgovora u koaliciji Hrvatska raste oko predstojećih izbora poručivši tek – “korak po korak”.

Mostovac Miroslav Šimić također očekuje da se danas donese odluka o samoraspuštanju Sabora. “Čuli smo predsjednika Sabora. Rekao je da će točku staviti na dnevni red i nadamo se da ćemo danas o njoj raspravljati i glasovati”, poručio je.

Ta točka naveo je, primjerice, može biti i na petom mjestu što bi značilo da se neće danas raspravljati. “Ako bude danas u raspravi onda će se brzo završiti”, zaključio je.

Upitan jesu li točna nagađanja da su zadnjih tjedana Mostovci pretrčavali na relaciji Most – HDZ uzvratio je kako će “umrijeti od smijeha”. “Mostovi su zastupnici svoje rekli i pokazali svojim držanjem u parlamentu”, poručio je.

Komentiraj