Goran Stanzl/PIXSELL

Pusić: Apsolutna je neistina da smo kontaktirali zastupnike Mosta

Predsjednica HNS-a Vesna Pusić izjavila je u ponedjeljak kako je apsolutna neistina da je netko s njihove strane (iz koalicije Hrvatska raste) kontaktirao zastupnike Mosta, jer za to nije bilo razloga s obzirom na to da su “sa svima njima kontaktirali i praktički prihvatili njihove zahtjeve”.

Što više, na sastanku prethodnog dana, u nedjelju, smo rekli da bismo bili spremni dati potpise čelniku Mosta Boži Petrovu i da s njima ode k predsjednici Republike i temeljem toga traži mandat, istaknula je Pusić. Petrov je to u nedjelju otklonio rekavši kako želi da se dogovorimo o cijelom paketu, dakle o sastavu Vlade, ministarstvima i ljudima i nema nikakvog racionalnog razloga da bi bilo tko što dalje pokušavao i razgovarao s obzirom na to da smo se sa svima njima dogovorili o funkcioniranja takve koalicjske vlade. Jedino kako si to mogu objasniti je da je to neki izgovor da bi se prekinuli pregovori, rekla je Pusić.

Apsolutno ne razumijem što se dogodilo, osim eventualno da je jednom dijelu, većini ili vodstvu Mosta ono što smo se dogovorili bilo načelno neprihvatljivo i da su tražili izgovor ili izliku da prekinu pregovore i drugog objašnjenja u ovom trenutku nemam, dodala je Pusić.

Objašnjenje kako se radi o razgovoru s njihovim zastupnicima, nije istinito i potpuno je iracionalno u situaciji u kojoj se pregovaralo o njihovim zahtjevima za ministarstva. Treba pričekati, mislim da su novi izbori najbolje rješenje u ovakvoj situaciji mrcvarenja ljudi  u ovoj zemlji, zaključila je predsjednica HNS-a Vesna Pusić.

Komentiraj