Pupovca u Glini vrijeđao Zadranin, prijavljen da je poticao nasilje i mržnju

Mladića koji je u Glini prijetio predsjedniku Srpskog narodnog vijeća (SNV) Miloradu Pupovcu policija je pronašla na zadarskom području te mu slijedi kaznena prijava za poticanje na nasilje i mržnju, izjavio je u petak načelnik Sisačko-moslavačke policijske uprave Luka Pešut.

On je to izjavio na konferenciji za novinare, upozoravajući kako se šire lažne dojave o kriminalu navodno vezanom uz potres. Izvijestio je da se od potresa do danas na tom području dogodilo 30 kaznenih djela od kojih ni jedno nije uzročno-posljedično vezano za potres. “Imali smo vrijeđanje Milorada Pupovca u Glini od strane mladića, policija ga je suradnjom pronašla na zadarskom području te mu slijedi kaznena prijava za javno poticanje na nasilje i mržnju”, kazao je.

Luka Pešut naglasio je da policija nije zaprimila ni jednu dojavu građana o nekom konkretnom kaznenom djelu vezanu za ovu situaciju.

“Na društvenim mrežama su na deseci lažnih dojava, mi smo ih provjerili i utvrdili da nisu točne. Molim sve dobronamjernike da se time ne služe jer zamaraju nas i šire lažne informacije. Ne nasjedajte ni na neke lažne račune, donacije dajte izravno na račune koji su vezani za Civilnu zaštitu ili stožer ove županije”, istaknuo je Pešut.

Što se tiče lažnih računa za donacije, na konferenciji je navedeno kako su za novčane donacije dane jasne upute od Vlade i nalaze se na stranicama Sisačko-moslavačke županije.

 

Komentiraj