HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

PUPOVAC “Vjerodostojnost ovog eksperimenta će ovisiti o tome kakva će biti Vlada”

Predstavnik srpske manjine u Hrvatskoj i izabrani saborski zastupnik Milorad Pupovac komentirao je novog mandatara za sastav Vlade na Novoj TV.

“Štošta je u ovih 48 sati bilo naopačke pa je onda nažalost i ovakav ishod isto ishod u nuždi, ili ishod u neplaniranim i nepredviđenim okolnostima. Narod kaže ni djeca se na brzinu ne začinju, ali mi imamo jedan eksperiment u kojem ćemo vidjeti kako će to funkcionirati”, poručio je Pupovac.

Dodao je kako će vjerodostojnost tog eksperimenta ovisiti o tome kakva će biti ova Vlada. “Ako se ona bude sklapala ovako kao što se ovaj sporazum sklopio, to ne jamči da ishod može biti najbolji”, mišljenja je Pupovac.

“Političar mora biti stručan u svojem poslu, kao što liječnik i profesor moraju biti stručni u svojem poslu. Političar nije nestručnjak, on je stručnjak za svoj politički posao”, objasnio je.

Pupovac kaže kako da bi Vlada mogla funkcionirati, ona mora biti dobro složena, mora imati dobar program i mora imati dobru i stabilnu saborsku većinu. Smatra kako zasada, niti jedan od tih uvjeta nije ispunjen. Vjeruje kako bi Oreškovićeva riječ morala biti zadnja, ali dodaje i kako je tu bilo ‘mnogo babica’.

“S ovim danima je povjerenje u političke procese definitivno narušeno i trebat će mnogo vremena da ga se obnovi, uključujući i konstituiranje Sabora”, poručuje Pupovac koji smattra da je od trojca Karamarko-Petrov-Orešković upravo Karamarko najpolitičnija osoba. “Gospodin Orešković je čovjek iz biznisa, a ne iz politike. Gospodin Petrov je čovjek iz Metkovića”.

Za kraj je poručio kako su oni spremni i otvoreni za razgovor. “Mi jesmo spremni biti faktor stabilnosti, ali ne možemo mi biti faktor stabilnosti ukoliko u samoj strukturi Vlade i odnosima između stranaka, nema onoga što je potrebno za stabilnost cjeline. I to želimo vidjeti”, zaključuje.

Komentiraj