PUPOVAC ‘Uz sve razlike s HDZ-om, postoje ciljevi koje želimo postići’

HINA/ Lana SLIVAR DOMINIÆ/ lsd

Predsjednik SDSS-a, saborski zastupnik Milorad Pupovac izjavio je da uz sve razlike koje postoje između njegove stranke i HDZ-a, postoje i neki ciljevi koje žele postići. Time je ujedno odgovorio i na pitanje kako i dalje može razgovarati s HDZ-om nakon izjave zamjenika predsjednika stranke Milijana Brkića da “Milorad Pupovac i manjine neće određivati sastav i smjer vlade, jer je ovo Hrvatska, o njoj odlučuju Hrvatice i Hrvati”.

Upitan kako gleda na izjavu Brkića, Pupovac je nakon sastanka u vladi novinarima uzvratio pitanjem: “Kako biste Vi doživjeli da vas netko tretira kao da niste građanin zemlje koje jeste?”

Na konstataciju da javnost čudi njegova lojalnost prema HDZ-u i čvrsta obrana premijera Plenkovića dok iz HDZ-a stižu takve poruke, a Plenković osniva povjerenstva koja tek trebaju odlučiti što se dogodilo u Jasenovcu, Pupovac je ustvrdio kako postoje i neki zajednički ciljevi koje žele postići.

Kao jedan od ciljeva istaknuo je civilizacijski odnos prema žrtvama Drugog svjetskog rata, prije svega prema žrtvama nacizma, fašizma i ustaštva. Kao drugi cilj izdvojio je uređenje zemlje na vrijednostima koje će zaustaviti ‘opako desničarenje’ koje destabilizira Hrvatsku i može je odvesti u politički kaos, koji je već prošla.

“Biste li htjeli da vam se ponavljaju šatori, biste li htjeli da vam se ponavlja Vukovar, da se ponavljaju stvari koje su ovu zemlju bacile unatrag za 15-20 godina”, upitao je novinare Pupovac i odmah dodao kako on to ne bi želio.

Komentiraj