PUPOVAC: “Tko god napravi odmak od pozdrava ZDS, napravio je dobro za Hrvatsku”

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac u petak je komentirao potez predsjednika Zorana Milanovića, koji je otišao s obilježavanje obljetnice Bljeska iz Okučana, zbog obilježja HOS-a na uniformama nekih od sudionika.

“Pozdrav ‘Za dom spremni’ je pozdrav koji ne bi trebao biti prisutan niti na komemoracijama, niti na bilo kojim drugim mjestima jer je najdirektnije povezan s ustaškim pokretom i NDH koja ne bi trebala imati nikakvih dodirnih točaka s današnjom Hrvatskom”, rekao je Pupovac za N1.

Dodao je da tko god napravi odmak od tog pozdrava, napravio je dobro za Hrvatsku. “Očito je da će o tom pitanju i problemu trebati raspravljati i da će trebati donijeti zakonsku regulativu u kojoj će se ustaška znamenja i pozdravi smjestiti u granice zakona. Sada toga nemamo, imamo samo sentimente, političke stavove i procjene što je za nekog dobro, što za nekoga nije – u stranačkom, političkom i drugom smislu”, rekao je Pupobav.

Što se tiče predstojećih parlamentarnih izbora, SDSS će u izbore samostalno, kazao je Pupovac te dodao kako pitanje pozdrava ZDS neće biti centralno pitanje kampanje te stranke.

Komentiraj