Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Pupovac: Sumnje u namještanje i prevaru birača

Potpredsjednik SDSS-a i saborski zastupnik Milorad Pupovac izjavio je u četvrtak kako se poslije odluke o izboru mandatara buduće hrvatske vlade sada sumnja u namještanje i prevaru birača, prenose beogradski elektronički mediji.

Komentirajući odluku da Tihomir Orešković kao nestranačka osoba bude novi premijer, Pupovac je za beogradski B92 ocijenio kako “nije bilo nesretnijeg, spornijeg, brzopletijeg, te neuspješnijeg početka za jednu većinu, odnosno vladu”, od odluke o izboru Oreškovića za mandatara.

Pupovac je istaknuo kako se poslije svega što se dogodilo u Hrvatskoj sada “sumnja u namještanje, prevaru birača i mandatara koji je pronađen u nekoliko sati, koji loše govori i čita hrvatski i ne poznaje svoju zemlju”, citira B92 predsjednika Srpskog narodnog vijeća.

“Imali smo dobar razgovor s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović. Bez nas i ostalih zastupnika manjina nema stabilnosti, ni kratkoročno, niti dugoročno”, naveo je Pupovac, koji je u utorak izjavio da SDSS, koja ima dva zastupnika u Saboru, podržava čelnika liste Most Božu Petrova za mandatara.

Domoljubna koalicija koju predvodi Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) i Most dogovorili su se da za mandatara predlože Tihomira Oreškovića, što je vođa HDZ-a Tomislav Karamarko ocijenio kao “veliki pomak u hrvatskom političkom životu”.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović povjerila je Oreškoviću mandat za sastavljanje nove hrvatske vlade.

Komentiraj