Pupovac: “Šuica je izjavom o ‘Baniji umjesto Banovine’ najviše naštetila sebi”

Saborski zastupnik Milorad Pupovac u utorak je za novinare komentirao stanje u potresom pogođenom području Banije, kao i po kojem se principu dijeli pomoć tamošnjem stanovništvu.

“to se tiče pomoći, mi pomoć dijelimo svima kojima je potrebna. Šleperi s građevinskim materijalom, koji su donirali ljudi iz različitih dijelova Hrvatske, nalaze se u Komunalcu i dostupni su svima. Isto tako, kada dođu gumene čizme, bit će podijeljene svima. Isto tako, kad je posrijedi naše doniranje pomoći, doniramo je pripadnicima islamske vjere, Merhametu smo za potrebe obnove kuhinje podijelili vlastita sredstva, romskoj zajdnici za području Siska i drugih mjesta, također solidarno pomažemo u sociopsihološkoj pomoći i u dostavi hrane i higijenskih potrepština, to ćemo nastaviti i ubuduće”, rekao je Pupovac.

Na pitanje hoće li podržati osnivanje saborskog povjerenstva koje bi se bavilo pitanjem obnove kuća nakon Domovinskog rata, Pupovac je rekao da hoće. Podržat će, kaže, da se to istraži jer iz ranijeg iskustva znaju kako se gradi. “Ja to znam iz iskustva vlastite obitelji, roditeljske kuće. Znamo gdje i kako se to znalo raditi. Ni u ovome, kao ni u čemu drugome, ne smije biti generalizacije, ne smije biti pristupa koji će imati karakter hajke, treba utvrditi koji su izvođači i podizvođači. Znalo se dogoditi da jedan izvođač ima nekoliko podizvođača i to je bio ogroman problem koji je narušavao kvalitetu gradnje”, rekao je, kako prenosi N1.

Upitan za komentar izjave HDZ-ovke i potpredsjednice Europske komisije, Dubravke Šuice, koja je na jučerašnjem sastanku Predsjedništva HDZ-a ustvrdila da je evidentno da mediji pokušavaju srušiti HDZ, a da se to vidi i iz toga što “Banovinu zovu Banijom” rekao je da je uica najveću štetu napravila sebi i stranci. “Isto tako je napravila veliku štetu ulozi koju općenito ima. Imali smo takvih iskaza i ranije, ja to dalje ne bih komentirao. Što se tiče mog osjećaja prema tome, ja govorim jezikom za koji smatram da je primjeren i dobar, pa tako i u ovom slučaju. Riječ Banija ima dugu upotrebu u našem jeziku, nije nikome smetala, nije je nitko nametao”, poručio je Pupovac,

 

Komentiraj