PUPOVAC SE PROTIVI NOVOM ZAKONU O BRANITELJIMA ‘Nitko nam neće začepiti usta’

HINA/ Lana SLIVAR DOMINIÆ/ lsd

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac prokomentirao je članak novog Zakona o braniteljima, u kojem stoji da su agresiju na Hrvatsku izvršile Srbija, Crna Gora, JNA i paravojne jedinice iz BiH s pripadnicima srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj, ocijenivši da se u zakon uvode elementi ratne retorike što je loše za međudržavne odnose tih zemalja.

“U zakon se uvode elementi ratne retorike. To je loše za međudržavne odnose Hrvatske i Srbije. Ne smijemo stvarati pretpostavke za nove sukobe niti produbljivati stare”, istaknuo je Pupovac u četvrtak u saboru.

Zapitao se koliko će takav zakon koštati, koliki će biti trošak za državu i koji je ‘racio’ toga troška. Upitao je kakav će biti odnos između braniteljske populacije, članova šire obitelji i ostalih građana Hrvatske.

Zakon će koštati oko 5,5 milijardi kuna do 2025. godine, no Pupovac je ipak naglasak stavio na političke teme vezane uz novi zakon i na to kako bi Srbija mogla reagirati.

“Kad dobijemo odgovore na ta pitanja, moći ćemo donijeti konačan sud. Dotad, iskazujemo svoju rezervu i neslaganje s određenim odredbama. Imamo pravo postavljati ta pitanja, neće nam nitko začepiti usta”, rekao je.

Komentiraj