Pupovac: SDSS razgovara s predstavnicima lijevog centra

Patrik Macek/PIXSELL

Potpredsjednik SDSS-a Milorad Popovac izjavio je u ponedjeljak kako je ta stranka, kao i većina birača srpske nacionalne manjine, u sastavljanju vlade sklonija podržati koaliciju centra i lijevog centra, o čemu su, kaže, već razgovarali s predstavnicima bloka okupljenog oko SDP-a.

“Većina birača srpske nacionalne manjine i SDSS-a sklonija je koaliciji lijevog centra, što se pokazalo i na ovim izborima i to svakako imamo u vidu, a što se tiče pregovora, ako to bude nalagao interes političke stabilnosti u zemlji, spremni smo pregovarati i s drugim akterima”, kazao je Pupovac Hini.

Naglasio je pritom kako će SDSS razgovarati samo s onima koji budu htjeli razgovarati sa SDSS-om te kako su im se zasad javili samo predstavnici lijevog centra.

  • SDSS je u XII. izbornoj jedinici, na izborima za zastupnike srpske nacionalne manjine, osvojio sva tri mandata u Saboru, u kojem će srpsku nacionalnu manjinu zastupati PupovacMile Horvat i Mirko Rašković.

Mađarsku manjinu zastupat će Šandor Juhas, talijansku Furio Radin, češku i slovačku Vladimir Bilek, romsku i još 11 drugih nacionalnih manjina zastupat će Veljko Kajtazi, a albansku, bošnjačku, crnogorsku, makedonsku i slovensku nacionalnu manjinu Ermina Lekaj Prljaskaj, prva zastupnica iz redova albanske nacionalne manjine, koju su u dosadašnjim sazivima Sabora zastupali Bošnjaci.

Iz SDP-a su još u izbornoj noći poručili kako računaju na podršku zastupnika nacionalnih manjina, tumačeći kako polovicu od ukupno osam manjinskih zastupnika čine članovi SDP-a (Šandor Juhas) i HNS-a (Bilek, Kajtazi i Lekaj Prljaskaj).

Pupovac je pak uvjeren kako će zastupnici nacionalnih manjina, kao i do sada, ostati homogeni po pitanju podrške vladi.

“Zastupnici koji su izabrani nastupali su prilično usuglašeno u protekle četiri godine i vjerujem da će tako biti i u naredne četiri, ali svatko ima odgovornost prema vlastitom biračkom tijelu i vlastitom mandatu”, rekao je Pupovac.  

Komentiraj