PUPOVAC “SDSS nije platio dolazak birača iz Srbije, ali imamo saznanja tko je u tome sudjelovao”

HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

Saborski zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac u petak je u Dnevniku Nove TV govorio o slučaju plaćanja dolaska biračima iz Srbije u Obrovac.

Pupovac tvrdi da SDSS nije platio biračima dolazak u Obrovac, a dodaje da su u tome sudjelovala dva aktera dviju nezavisnih lista. “Jedan Obrovčanin s prebivalištem u Zagrebu s dvojicom predstavnika s jedne nezavisne liste obavio razgovor u jednom izbjegličkom naselju u Beogradu. Taj isti je davao podršku kandidatu za gradonačelnika s druge nezavisne liste. Taj kandidat je treći po osvojenom rezultatu, nakon SDP-ovoga, ali je istovremeno kandidat na županijskoj listi Mosta za županijsku skupštinu”, kaže Pupovac.

Naglašava kko ti glasovi ne mogu utjcati na izbor ni župana ni gradonačelnika. “Za nas kao stranku je iznimno važno da se utvrdi tko je to radio, kako je to radio i naša saznanja koja imamo su naši lokalni predstavnici spremni podijeliti”, napominje.

Pupovac kaže kako Srbi koji dođu u Obrovac glasati ne mogu bitno poremetiti odnos između novouspostavljene poratne hrvatske većine i srpske manjine tamo. “A mi se kao stranka koja zastupa Srbe u Hrvatskoj, imamo obavezu da im omogućavamo da dođu na izbore, ako to žele”, poručuje Pupovac.

Komentiraj