Pupovac: SDSS ne sudjeluje u razgovorima o preslagivanju

Patrik Macek/PIXSELL

SDSS-ov zastupnik Milorad Pupovac izjavio je u četvrtak kako njegova stranka ne sudjeluje u razgovorima o preslagivanju Vlade, čuo je da postoji inicijativa u tom smjeru, ali da SDSS “još ne vidi pretpostavke za tu vrstu sudjelovanja”.

“Morali bismo znati nešto o tome o čemu vi govorite da bismo mogli odgovoriti u čemu ćemo sudjelovati. Mi čujemo da se o tome govori, mi čujemo da postoji inicijativa u tom smislu, ali mi sudjelovanja u tome nemamo i ne vidimo još pretpostavki za tu vrstu sudjelovanja”, rekao je Pupovac novinarima u Saboru.

Ponovio je kako smatra da je za zemlju najbolje da se velike stranke dogovore o raspisivanju prijevremenih izbora. “Ali, ukoliko one odlučuju drugačije, onda moraju iznijeti argumente koji mogu izdržati provjeru i koji mogu dokazati da je to održivo rješenje”, kazao je Pupovac.

I zastupnik talijanske manjine Furio Radin smatra da preslagivanje trenutno nije opcija. “Mene nitko nije kontaktirao. Svašta se priča po Saboru, ali ovo sam čuo od vas. Što se mene osobno tiče, ja sam dao svoju izjavu – što prije izbori, to bolje”, kazao je Radin.

Upitan može li se zamisliti u Vladi s HSP AS-om odgovorio je: “Ja si ne mogu zamišljati ništa u ovom trenutku, osim da budem ponovno kandidat na izborima u sedmom ili devetom mjesecu”.

Irena Petrijevčanin Vuksanović (Hrid) nije, pak, znala odgovoriti hoće li njezina stranka sudjelovati u preslagivanju. “U ponedjeljak ćemo imati sjednicu Predsjedništva i nakon toga ćemo dati izjavu”, rekla je Petrijevčanin Vuksanović.

Komentiraj