PUPOVAC: “Pustite nas da odlučimo o daljnjim koracima”

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac u srijedu je za N1 kratko kazao: “Pustite nas da procijenimo situaciju i odlučimo o daljnjim koracima”.

Nije želio detaljnije komentirati reakcije koje su uslijedile nakon njegove izjave u kojoj je rekao kako Hrvatska postaje čimbenik nestabilnosti na prostoru bivše Jugoslavije jer se u njoj promovira nesnošljivost prema drugim narodima i pokušava rehabilitirati ustaštvo, u čemu, kako je rekao, važnu ulogu imaju pojedini pripadnici Katoličke crkve, neke političke stranke i braniteljske udruge.

U utorak je održan sastanak vodstvoa HDZ-a, a Pupovac je danas kazao kako je čuo poruke s tog sastanka, rekavši i da ga nije kontaktirao ni Plenković niti bilo tko drugi iz HDZ-a.

Nakon sinoćnjeg sastanka, predsjednik Vlade Andrej Plenković Pupovčeve izjave ocijenio je krajnje neprimjerenima i nedopustivima. “Smatramo krajnje neprimjereno, pa i nedopustivo izjave našeg koalicijskog partnera koje su upućivale na zaključak da je Hrvatska faktor nestabilnosti u području jugoistoka Europe i da se suvremenu Hrvatsku uspoređuje s režimom NDH. Smatramo da to apsolutno ne stoji i da treba vrlo jasno kazati i to odlučno odbacujem. Takve teze ne stoje”, kazao je Plenković novinarima nakon sastanka HDZ-ova vodstva.

Komentiraj