Patrik Macek/PIXSELL

PUPOVAC “Predsjednica nije osudila napad na mene”

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac nije htio istupati u hrvatskim medijima nakon što je gađan komadima hrane, ali je u nedjeljnom intervjuu za beogradski dnevni list Politika opširno govorio o tom incidentu.

Pupovac je kazao da takvu vrstu napada do sada nismo imali, te dodao da ga je ohrabrio Plenkovićev odnos prema izgredu, koji je bio u suprotnosti sa šutnjom predsjednice Republike.

“Premijer Plenković me zvao poslije napada i javno osudio ono što se dogodilo, za razliku od predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. To je bio prvi poziv te vrste i prvo obraćanje nekog premijera povodom bilo kojeg poznatog, javnog ili nejavnog, incidenta. Očigledno su premijer i njegovi nadležni ministri prepoznali stvar koja nije bezazlena”, istaknuo je predsjednik SDSS-a, kako prenosi Novi list.

Upozorio je da je preduvjet poboljšanja srpsko-hrvatskih odnosa popravljanje položaja Srba u Hrvatskoj. Požalio se da u Hrvatskoj mnogima smeta što zastupnici SDSS-a ne šute nego u Saboru govore o svemu što muči Srbe. “Mnogima to smeta i htjeli bi nas ušutkati, a ako ne mogu onda da nas maknu. Neki ne žele manjine u svojoj državi, pa ni u Vladi. E, to u Srbiji sada nije slučaj, nije ni u Crnoj Gori, a neki bi htjeli da bude slučaj u Hrvatskoj”, ocijenio je Pupovac.

Komentiraj