Pupovac potvrdio da ne dolazi na sastanak vladajuće koalicije

Sanjin Strukic/PIXSELL

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac u utorak je za N1 kazao kako neće doći na sastanak vladajuće koalicije, koja se danas u podne održava u Banskim dvorima.

Pupovac nije naveo razlog zbog čega predstavnici njegove stranke neće sudjelovati na sastanku. Dodao je kako je dogovoren sastanak s onim koalicijskim partnerima kojima je stalo do rješavanja otvorenih pitanja, ali nije precizirao kad i s kojim partnerima.

Podsjetimo, Pupovac je prošle srijede najavio da će odmah nakon lokalnih izbora u Ličko-senjskoj županiji vrh stranke raspravljati o ostanku u vladajućoj koaliciji. Pupovac je prethodno u nekoliko izjava za medije naznačio da razmišlja o izlasku iz vladajuće koalicije.

“Previše se toga nakupilo, a sada je na stranačkom vodstvu da odluči što ćemo dalje”, izjavio je Pupovac za Media servis dodajući kako je o tome dugo razmišljao.

“To je bila reakcija koja je rezultat duljeg promišljanja i ozbiljnog promišljanja nas kao članova vladajuće koalicije. Više je razloga, i to je poruka koju smo morali poslati”, rekao je Pupovac.

U istom razgovoru poručio je kako je stao na “crtu koju ne može prijeći” i to zbog govora mržnje koji potiču vladajući.

Nakon jučerašnjeg sastanka Predsjedništva SDSS-a odlučeno je kako SDSS neće izaći iz koalicije, već će se nastaviti razgovarati. Ipak, ti se razgovori, očito, neće dogoditi danas.

Komentiraj