Predsjednik Srpskog narodnog vijeća i saborski zastupnik Milorad Pupovac gostovao je u četvrtak na N1 televiziji, gdje je poručio da će se od izjava srpskog ministra Vulina, predsjednika Nikolića i premijera Vučića ograditi kada se hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović ogradi od uzvikivanja ‘Za dom spremni’ i ‘Ubij Srbina’.

“Ne slažem se s predsjednikom Nikolićem. Već sam jedanput i više puta to rekao”, dodao je Pupovac.

Na priopćenje HDZ-a u kojem Pupovca prozivaju da ‘manipulativno spominje Jasenovac u raspravi o Statutu Grada Vukovara kao i u suglasju sa službenim Beogradom – u vlastitom glasilu rugati se hrvatskoj državnoj himni, ali i osporavati hašku oslobađajuću presudu za Oluju’ odgovorio je: “Da su ove optužba ozbiljne i istinite, onda bi bile teške. Budući da nisu ni jedno ni drugo, onda su manipulativne, u funkciji kampanje i osvajanja vlasti i to pod cijenu onoga što smo s HDZ-om stvarali godinama”.

Na tvrdnje HDZ-a da je laž da je u Vukovaru ukinuta ćirilica jer je na na nazivima ulica i gradskih ustanova nije ni bilo te kako novi statut Srbima pruža niz prava koja dosada nisu imali, Pupovac kaže kako je HDZ vratio stanje u 2009. godinu. “Ako će se poštivanje vukovarskih žrtava svoditi samo na antisrpske stavove, onda to nije nešto što može biti osnova za stavove. HDZ je srpsku zajednicu uzeo kao svoju predizbornu kampanjsku kartu”, rekao je Pupovac.

Komentiraj