PUPOVAC O SLUČAJU MARKA JURIČA “Obratit ćemo se DORH-u i Agenciji na elektorničke medije”

Dusko Marusic/PIXSELL

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac u četvrtak je na konferenciji za novinare komentirao izjave voditelja Marka Juriča s televizije N1, koji je rekao: “Poruka Zagrepčanima, svima koji se šeću Cvjetnim trgom budite oprezni budući je u blizini crkva u kojoj stoluju, da parafraziram jednog srpskog ministra, četnički vikari. Pripazite, kada se šećete Cvjetnim trgom, pogotovo majke s djecom, da ne bi koji od tih četničkih vikara istrčao iz crkve i u svojoj maniri klanja izveo svoj krvavi pir na našem najljepšem zagrebačkom trgu koji bi možda trebalo obilježiti tablama pazi oštar četnik u blizini’.

Pupovac je istaknuo kako slučaj Marka Juriča nije slučaj izoliranog novinara ili televizije koja mu daje prostor, već je riječ o političkoj agendi koja u posljednje tri godine u javnosti dobiva sve veći prostor. Dodaje kako su ‘mnogi ljudi dobili priliku da osvajaju medijski prostor govorom mržnje i netolerancije i pozivom na linč onih koji drugačije misle i slobodno govore te iskazuju kritičnost’.

>> HND ocijenio da je poruka autora emisije ‘Markov trg’ govor mržnje: “Može imati posljedice po sigurnost građana Zagreba”

“Ne događa se prvi put, događalo se i ranije ali na to je naša javnost gluha kao što je gluha na Bujicu i niz drugih poruka mržnje i netolerancije prema političkim protivnicima i pripadnicima manjina”, dodaje Pupovac.

Najavio je i kako će se Srpsko narodno vijeće obratiti DORH-u i Agenciji na elektorničke medije. “Žao nam je da moramo podsjećati DORH na ono što mora raditi po službenoj dužnosti. Žao nam je da Agencija za elektorničke medije ne vidi da nije samo opomena nego i sankcioniranje dio njihove dužnosti. Ako se tako nastavi neka nam bog bude na pomoći”, zaključio je Pupovac, prenosi N1.

Komentiraj