Patrik Macek/PIXSELL

PUPOVAC O PLENKOVIĆU “Takvi se plaćaju suhim zlatom”

Milorad Pupovac u četvrtak je, gostujući u ‘Temi dana’ N1 televizije, rekao kako Andrej Plenković ima pretpostavke da bude dobar premijer.

“On ima natprosječnu reputaciju u europskim i međunarodnim krugovima što za našu zemlju nije mala stvar. Takvi se plaćaju suhim zlatom. Nama treba nova reafirmacija u EU. Plenković je čovjek koji ne proizvodi konflikte, on okuplja i izabire”, smatra Pupovac. Dodaje kako će Plenković voditi Vladu u pravom smislu riječi i zanti što mu svaki ministar radi. “On će biti ‘full time prime minister'”, dodaje.

Pupovac kaže da je Zlatko Hasanbegović antipod Plenkoviću, te je zbog njega Hrvatska bila negativno slikana u EU i svijetu. “i ne možemo podržati nekoga tko će zastupati revizionističke stavove. Sigurno nećemo podržati vladu u kojoj sjedi Hasanbegović”, najavljuje Pupovac. O Zoranu milanoviću je rekao da je imao svoje prilike, od kojih je neke iskoristio, neke nije.

“Nije lako biti socijaldemokratski premijer u Hrvatskoj – u zemlji u kojoj vas proglašavaju nenarodnim. To je trebalo izdržati i on je tu vrstu napada izdržavao. To treba biti lekcija za svakoga”, poručuje dodajući da je Milanović propustio graditi novu socijaldemokratsku politiku i da se previše vezao uz liberalne elemente.

Komentiraj