PUPOVAC O NAPADU NA SRBE: “Ne postoji nitko tko će mi začepiti usta”

Zastupnici SDSS-a Milorad Pupovac, Boris Milošević i Dragana Jeckov u petak su u Hrvatskom saboru održali konferenciju za novinare, na kojoj su govorili o napadima na Srbe na području Knina.

“Napad u Uzdolju nije izolirani incident, riječ je o ciljanom i organiziranom napadu. Znali su da se u tom kafiću našli lokalni Srbi koji su pratili prijenos utakmice Crvene Zvezde. Napad je motiviran mržnjom prema Srbima”, rekao je na početku konferencija Milošević.

Pupvac je nabrojao desetak napada na Srbe u posljednje vrijeme, a potom poručio kako nekome to nije dosta, ali njima jest.

Spomenuo je opskurnu emisiju na Vinkovačkoj televiziji na kojoj je izrečeno da bi Pupovcu “jednom za svagda trebalo začepiti usta”. “Ne postoji nitko će mi začepiti usta. Mogu posegnuti za tim da mi odzmu fizičku snagu ili mentalnu moć. Ako su neki spremni za dom, onda sam ja spremaN. To poručujem onima koji mi upućuju prijetnje na moj mail, fakultetski mail. Ti ljudi progone ljude koji ničime ne pokazuju nelojalnost hrvatskom ustavu. Ima li nekoga da to čuje?”, rekao je Pupovac.

Naglasio je kako slučajevi koje je nabrojao govore da nije riječ o izoliranom incidentu ili slučajnosti. “Neki žele i ovo malo Srba koji su ostali protjerati iz Hrvatske. To treba reći”, dodao je te poručio da neki i s oltrara šalju poruke mržnje.

“Ponovno se tuče u otvorenoj atmosferi mržnje i otvorenom lovu prema onima koji zvuče kao Srbi, bilo zbog govora, bilo zbog navijanja, bilo zbog političkih stavova, kao što će i nakon ove konferencije biti govora mržnje i poziva na nasilje”; rekao je Pupovac.

Još jedan napad na Srbe: Pretukli povratnika uz psovanje srpske majke

Komentiraj