Predsjednik SDSS-a i saborski zastupnik Milorad Pupovac jutros je u ‘Novom danu’ N1 televizije komentirao obilježavanje ustanka u Srbu, na koje ni ove godine nisu došli predsjednica Kolinda Grabar Kitarović ni premijer Andrej Plenković.

“Navikli smo se da se obilježavanja odvijaju bez najvišeg državnog vrha i predstavnika županijskih i lokalnih vlasti. To je posljednica politika 90-ih u kojema se antifašizam negirao i u kojima se uloga Srba u toj borbi negirala i nastojala potisnuti i zaboraviti”, kazao je Pupovac.

Dodao je da to ne utječe na odnose s HDZ-om. “Strpljivo gradimo svoju politiku i zagovaramo ono što je važno ne samo za srpsku zajednicu nego i za sve građane u Hrvatskoj. Antifašizam je historijska tekovina Hrvatske u kojoj se obranila od ondašnjih sila zla iz zemlje i izvan zemlje i kojim je Hrvatska očuvala svoju međunarodnu repitaciju i osigurala slobodu. Da nije tako, ne bi se predsjednica slikala s izraelskim predsjednikom i drugim predsjednicica i potvrđivala da je antifašizam u temeljima države”, naglasio je.

Pupovac kaže kako premijer i predsjednica nedolaskom u Srb ne šalju dobru poruku jer se na taj način ne afirmira i ne potvrđuje tok oružanog ustanka protiv ustaškog zločinačkog režima.

Komentiraj