Pupovac: Ne sudjelujemo u razgovoru o preslagivanju, ali kontakti postoje

FaH

Saborski zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac izjavio je u ponedjeljak kako ne sudjeluje u razgovorima s HDZ-om oko preslagivanja Vlade, ali i priznao kako “različiti kontakti postoje”.

“Ne sudjelujemo u razgovorima oko preslagivanja Vlade, ali razgovori unutar vlastitog kruga o tome što činiti u ovim okolnostima se vode”, rekao je Pupovac Hini.

Na pitanje je li ga čelnik HDZ-a Tomislav Karamarko ili pak netko iz te stranke po toj temi kontaktirao Pupovac je uzvratio: “Razni kontakti postoje danas i vjerojatno će i postojati, a ja sve što sam imao reći – rekao sam”.

Zastupnik romske manjine Veljko Kajtazi tvrdi kako mu nitko iz vladajuće većine nije pristupio u posljednje vrijeme kao ni u proteklih šest mjeseci iako je u niz navrata upozoravao da je nužna suradnja kako bi se osigurala provedba Nacionalne strategije za Rome. “Nisam do sada razgovarao ni s kim već sam u više navrata rekao svoje i ostajem pri tome. Nisam zadovoljan dosadašnjim radom Vlade, a oko preslagivanja i drugih pitanja o kojima se ovih dana govori postavit ću se onako kako oduči Klub nacionalnih manjina”, kazao je.

Drugi manjinski zastupnici tvrde pak kako nema za sada nikavih novosti te kako će se saborski Klub nacionalnih manjina sastati sredinom ovog tjedna.

Komentiraj