PUPOVAC “Ne postoji kampanja protiv referendumske inicijative”

HINA /Zvonimir KUHTIÆ

Predsjednik SDSS-a i saborski zastupnik srpske nacionalne manjine Milorad Pupovac odbacio je u utorak optužbe Građanske inicijative “Narod odlučuje” o pritiscima iz redova vladajućih i oporbe protiv održavanja referenduma o izmjeni izbornog zakona i smanjenju prava manjinskih zastupnika.

Pupovac je odbacio tvrdnje predstavnika inicijative o “manipulacijama političke kaste” kako bi zaustavila referendum o izbornim promjenama, koje bi uključivale smanjivanje broja zastupnika nacionalnih manjina u Hrvatskom saboru i njihovo isključivanje iz odlučivanja o povjerenju Vladi i državnom proračunu.

“Ne vidim da postoji bilo kakva kampanja Vlade, vladajuće koalicije ili političkih stranaka u Saboru”, izjavio je Pupovac nakon sastanka predstavnika nacionalnih manjina s premijerom Andrejem Plenkovićem, održanom na temu provedbe operativnih programa nacionalnih manjina.

Za razliku od predstavnika inicijative, kaže Pupovac, nitko od političkih stranaka niti predstavnika Vlade ne vodi nikakvu kampanju niti se upušta u pretjerana komentiranja i izjašnjavanja u vezi s referendumskom inicijativom.

Pupovac smatra i da se predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović “uključila u priču prije nego su stvari sazrele i dublje ušla u to područje nego što je kazala da će ući”.

Predsjednica je u subotu u Osijeku izjavila da su građani davanjem potpisa na referendumsku inicijativu pokazali da žele promjene i izmjene izbornog zakona.

Komentiraj