PUPOVAC: “Najveći teret u ovoj priči je na Borisu Miloševiću”

 

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac u petak je za Novosti rekao da definitivna odluka o odlasku Borsa Miloševića u Knin još nije donijeta.

“Svjesni smo svih rizika, razgovaramo o tome i stvaramo prepostavke za to. Najveći teret u ovoj priči je na Borisu Miloševiću, koji je potpredsjednik Vlade i koji je i sam, sa svojom obitelji, iskusio sve strahote ratnog stradanja Srba”, rekao je Pupovac, kako prenosi RTS.

Naveo je da Milošević u Knin ‘ne ide slaviti, nego žrtvovati sebe za to da i srpske žrtve budu priznate, da i srpske patnje budu priznate i da se čuju riječi žaljenja’.

Pupovac je dodao da je razlog i to da mjesta koje su svi zaboravili, poput Grubora, posjete najviši hrvatski predstavnici. “Kao što se najavljuje da će potpredsjenik Vlade Tomo Medved i predsjednik države Zoran Milanović doći, te ako što je premijer Andrej Plenković spreman ići u Varivode”, dodaje.

Upita što je garancija da će Hrvati priznati sprske žrtve, Pupovac kaže da su osnova za to razgovori koji se vode sa predstavnicima vlasti. “To je prvi put da se vode takvi razgovori, otvoreni i direktni. Nisu nimalo laki, ni za nas ni za naše sugovornike. Postoje li rizici? Postoje. Treba li riskirati? Ako ima šanse – treba”, zaključio je Pupovac.

Komentiraj