PUPOVAC “Mene da se dovodi u vezu s ubojstvom nekoga…”

Patrik Macek/PIXSELL

Hrvatski tjednik u svom posljednjem broju ima naslovnicu na kojoj Milorad Pupovac u ruci drži krvavi nož i glavu doktora Ivana Šretera. SDSS-ov Milorad Pupovac tužit će ih zbog toga, javlja N1.

“Jeziva istina: Hoće li glavni državni odvjetnik nakon skoro 30 godina pozvati Milorada Pupovca da objasni svoju ulogu u ubojstvu dr. Ivana Šretera”, stoji u naslovu na naslovnici.

Komentirao je to u petak u Saboru Milorad Pupovac.

“Mene da se dovodi u vezu s ubojstvom nekoga, da sam nekom dlaku s glave skinuo… to može samo naopak i bolestan um uraditi. Ovo je stvar koja je utuživa i budući da je utuživa tako će biti od mene tretirana. Oni koji misle da se mogu pozivati na satiru i raditi ovakve stvari, jednom za svaga će naučiti i suci i istražni organi razliku između te dvije stvari”, kazao je Pupovac.

Krajem prošlog tjedna, podsjetimo,Novosti su objavile na naslovnici fotografiju Tuđmana kako drži u ruci glavu partizana.

“Skoro 30 godina HDZ ustrajno rehabilitira NDH i relativizira ustaške zločine, a onda se zaprepastio kad je jedan mladi član na Fejs stavio fotografiju ustaše s odsječenom srpskom glavom”, stajalo je na naslovnici Novosti uz nadnaslov “Glava i užas”.

Time su Novosti aludirale na sliku Ivana Đakića, sina HDZ-ovog zastupnika Josipa Đakića, koji je na Fejsu objavio sliku ustaše koji drži glavu Srbina.

Komentiraj