Skorašnji saborski zastupnik Milorad Pupovac danas je na konferenciji za novinare Srpskog narodnog vijeća (SNV) reagirao na medijski odjek svoje izjave o tome kako nema dovoljno Srba u državnim i javnim strukturama.

“Neki su mediji posebno naglasili Šume, a neki priču stavili u kontekst toga da Srbi žele fotelje. Suprotno činjenicama, počeli su podgrijavati antimanjinsku atmosferu u javnosti. Premda nismo mislili reagirati, kad smo vidjeli kakve je to razmjere poprimilo, ipak smo se odlučili na ovaj korak”, rekao je Pupovac te dodao da razgovori između predstavnika manjina i HDZ-a i dalje traju.

“Mi u našoj komunikaciji s javnošću i HDZ-om nemamo kodiranu komunikaciju – jednu za javnost, a onda iza toga druga. Mi to nemamo. Da smo imali, onda to što smo rekli nakon konzultacija s Grabar-Kitarović ne bismo rekli. Mi ne sjedimo s HDZ-om s raširenim plahtama kućica koje se popunjavaju.

S našim partnerima želimo razgovarati o stvarnim, velikim i značajnim problemima života Srba u Hrvatskoj… To je pitanje vode, struje, cesta, zapošljavanja, razvoja za sve – bili oni Hrvati ili Srbi. A kad o tome već razgovaramo kako će se to izvesti, to je prirodno.

To će raditi državne institucije, ali ne kako su do sada, nikako ne jednoetničko zapošljavanje ili neravnopravnost između sredina u kojima živi jedna grupa građana, i u kojima živi druga grupa građana”, istaknuo je Pupovac, upozoravajući kako želi prekinuti isključenost manjina iz donošenja odluka, jer je cijena isključenosti visoka i dugotrajna.

Komentiraj