-fa-h

Pupovac: Manjinski zastupnici donijeli odluku o Karamarku, obznanit će je na vrijeme

SDSS-ov zastupnik Milorad Pupovac izjavio je u petak kako je Klub nacionalnih manjina odlučio kako će se postaviti prema prijedlogu oporbe da se prvom potpredsjedniku Vlade Tomislavu Karamarku u Saboru izglasa nepovjerenje, no nije htio otkriti sadržaj te odluke.

Pupovac je kazao kako ga je iznenadio poziv premijera Tihomira Oreškovića da dvojica potpredsjednika Vlade Karamarko i Božo Petrov podnesu ostavke.

“Svakoga tko zna da su Petrov i Karamarko šefovi dviju političkih grupacija koje su osigurale izbor za premijera gospodinu Oreškoviću takva izjava mora iznenaditi. Jedino ukoliko ih on ne pozove da zajedno podnesu ostavke sva trojica”, rekao je Pupovac novinarima u Saboru.

Na pitanje smatra li realnim da dvojica potpredsjednika podnesu ostavke, ocijenio je kako će se to pitanje, ukoliko se ne razriješi u Vladi, razriješiti u Saboru.
“Petrov i Karamarko su odlučili izabrati Oreškovića za premijera. Saborska većina odlučuje o tome ima li ili nema vlade. Po svoj prilici, ako se to ne razriješi u njihovu međusobnom dogovoru, mora se dogoditi u Saboru”, rekao je.

Upitan jesu li zastupnici nacionalnih manjina odlučili o prijedlogu Karamarkova opoziva odgovorio je, “Po pitanju te stvari, mi smo donijeli odluku i obznanit ćemo je kada dođe vrijeme”.

Komentiraj