Patrik Macek/PIXSELL

“Dok smo u koaliciji, ne vidim način da Dalić zovu natrag”

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac u utorak je u Saboru komentirao jučetašnju promociju knjige bivše ministrice gospodarstva i potpredsjednice Vlade Martine Dalić.

“a tu knjigu ambicioznoga naslova nisam još stigao pročitati, samo sam je vidio, samo mi se ukazala u poprilično sveubohvatnoj distribuciji koja je rezultat neobične sprege između autorice i jedne informativne medijske kuće, koja očito ne traje samo od ove knjige. Mnogo je knjiga na mom stolu koje bih trebao pročitati, da li će doći knjiga Martine Dalić nisam siguran, te vrste knjiga su odavno pročitane”, kazao je novinarima Pupovac.

Dalić je Pupovca prozvala da je bio u sukobu interesa, jer je Agrokor bio suvlasnik Tesla banke, koja je bila njegov politički projekt. “Prisustvo gospodina Todorića u Tesla štednoj banci ima samo veze s međudržavnim odnosima i njegovoim interesom razvoja ekonomskih odnosa, a ne sa mnom. Da ima ozbiljne veze s projektom Tesla štedne banke, onda bi udio gospodina Todorića kao i drugih koji su imali svoje udjele, sigurno bio značajniji. Kad netko odlijepi, kako kažu u žargonu i kad je netko kivan, kao što se to kaže u manje žargonskom jeziku, onda svakoga tko mu nije išao niz dlaku uhvati na red”, objasnio je.

Naglasio je i kako su postojali propusti u ‘slučaju Agrokor’. “Gospođa Dalić je otišla zbog tih propusta i ne vidim da bi je itko mogao pozvati natrag dok mi imamo ikakvu ulogu u ovoj koaliciji”, poručio je Pupovac.

Komentiraj